Sommerutstilling i Galleri Gnuttu

Minneutstilling for Gunnar Bratlie åpner lørdag 23.06.

Vi har i år valgt å presentere en svært dyktig illustratør og grafisk kunstner, som dette året ville ha fylt 100 år. Gunnar Bratlie døde i 1990. Han var en svært allsidig kunstner med varierte motivvalg i ulike teknikker, både grafikk, oljemaleri og akvareller. Ikke minst var han en dyktig tegner. Han har reiseskildringer fra Italia, Frankrike og Spania og var også inpirert av sitt opphold på Røros fra 1972 til 1982. Et eget rom er viet hans rørosmotiver.

En framside på Norsk Ukeblad i 1943 førte til at han ble arrestert og plassert på Grini. Hans dokumentasjon fra over to år i fangeleiren, boka «Skisser i smug», har nå kommet i nytt opplag og er å få kjøpt på utstillingen og på Grinimuseet.

Bratlie har en lang liste av innkjøp fra en rekke land og fra mange norske kommuner. Han har hatt mange utstillinger både i inn- og utland, på Røros og i de fleste norske byer.

Utstillinga varer til 1. september.

Gunnaar Bratlie, serigrafi, lino

Terje Grøstad, tresnitt

Ivar Nordhagen, tresnitt

Rolf Nerli, litografi

Kjell Thorjussen, litografi

Jon Olav Helle, etsing

Oddvar Åreide, oljemaleri

Jan Berg, akvarell

Jøran Flo, litografi

Svein Solem, litografi

Toril Kojan, giclé

Arvid Selsing, akvarell

Kolbjørn Dekkerhus, foto

I tillegg kommer periodevis utstillinger med andre anerkjente kunstnere.

Nye utstillinger

Rolf Juell Gleditsch var en stor kunstner med en forkjærlighet for Røros. Et nytt tilskudd til en betydelig samling av kjente kunstverk av våre faste kunstnere. Denne utstillingen vil blir stående fram til 20. juni.
23. juni åpner vi en stor minneutstilling for Gunnar Bratlie, hundre år etter hans fødsel.